Animasjon i visuell identitet – pynt eller merkevarebygging?
Animasjoner kan gi merkevaren vår liv fordi de lett tiltrekker seg oppmerksomheten til seeren. Men hvordan få maksimalt ut av oppmerksomheten når vi først har den?
Alle har vi latt oss begeistre av å se merkevaren vår komme til liv ved bruk av animasjon. Kanskje i de animerte ikonene på nettsiden vår, i den nye fine appen vår eller i den animerte stillingsannonse-filmen vi la ut på LinkedIn.
Animasjonsstilen bør formidle personligheten din
Har du tenkt på at animasjon er kommunikasjon? Hvordan vi animerer noe, sender et sterkt signal om hvem vi er som merkevare. En animasjonsstil kan både vise frem og styrke merkevarepersonligheten din.
Er vi kjent for å lage kraftige sportsbiler, bør vi også bruke raske animasjoner. For eksempel ved å animere en logo til å “kjøre” raskt inn fra venstre i starten av en video.
Ofte får vi høre: «La oss legge inn en animasjon eller to, det er så kult!». Og kult kan det absolutt være. Men uten en plan for hvordan animasjonene bør være, blir det fort et virrvarr av ulike animasjonsstiler. Det ser fort klumsete og lite gjennomarbeidet ut. Er det slik dere vil fremstå utad?
Har dere i verdiene deres at dere er lettbeinte, fokuserte, inkluderende eller nysgjerrige?
Animasjon er et svært effektivt virkemiddel for å formidle hvem dere er.
Animasjonsprinsipper ivaretar helheten
Ved å utarbeide animasjonsprinsipper, sikrer vi at alle animasjoner fremstår konsistente, på tvers av nettsider, apper og alle kontaktflater ut mot kunder. Konsekvent bruk av easing, overganger og andre animasjonsprinsipper, gjør at animasjonen fremstår gjennomarbeidet, som i sin tur gir en bedre totalopplevelse.
Av samme grunn utarbeider vi bildestil, Tone of Voice og alt annet som inngår i designmanualen til merkevaren vår. Animasjoner har blitt en naturlig del av merkevarebyggingen til de fleste bedrifter, og bør være et naturlig tilskudd til alle designmanualer.
Det finnes ingen mal for hvordan lage gode animasjonsprinsipper. Hvor detaljerte de trenger å være, avhenger av DNA-et i den visuelle profilen til merkevaren. Noen ganger kan de beskrives i ett avsnitt, andre ganger kan de være side opp og side ned. Det viktige er at de er forankret i merkevarens personlighet og formidler hvem vi er.